torsdag 31 maj 2007

Effektivt polisarbete?

Det här tycker jag är lite intressant:

"Av 498 händelser definierade som terrordåd förra året var ett (1) utfört av islamister. Det visar en utredning om förra årets terrordåd och hot som presenterats av EUs centrala polismyndighet Europol. Den största hotbilden kom från franska, spanska och brittiska separatiströrelser. Organisationer som stod för drygt 420 terrordåd och låg bakom alla med dödlig utgång.
Polismyndigheternas terrorbekämpning var dock i hög grad fokuserad på just islamister. I Spanien, som utsattes för 136 separatistattacker förra året och noll islamistiska, arresterades dubbelt så många personer för samröre med islamistiska terrororganisationer, jämfört med separatistiska.
Europol definierar terror som allvarliga politiskt motiverade våldsdåd och hot. Rapporten kan läsas i sin helhet på Europols hemsida."

Det är en notis ur tidningen tromb, som damp ner i mitt brevinkast härförleden. Det är en tidning som ges ut av Nätverket Tromb, en ideell förening med syfte att stimulera till samhällsdebatt och engagemang bland unga. Man ska kanske ta det som en komplimang att dom skickade den till mig? Eller avses enbart den mentala åldern?
Vad gäller terroristbekämpning tycker jag kommentarer i övrigt är överflödiga. Verkligheten talar för sig själv.