I dag gick vi över till sommartid i Sverige. Det medför att solen tittar in genom gliporna i persiennen och bländar mig så jag vaknar en timme senare om morgnarna, att den dyker upp på min balkong en timme senare mitt på dagen och att den lyser en timme längre på balkongen om kvällen. Det där sista är bra; i dag firade jag och Signe den lyckliga tilldragelsen med att äta middag på balkongen. Fantastiskt att det är tillräckligt varmt för att sitta där utan ytterkläder och utan att maten kallnar innan man ätit upp den - halv sex på kvällen den 25 mars!
Jag har också börjat förbereda sommarsäsongen på balkongen - trettio tussar med lobeliaplant, hälften blå och hälften rosa, frodas i jiffypots i vardagsrumsfönstret. Förhoppningsvis kommer de att överleva, växa till och bli lagom stora tills det är dags att sätta ut dem i balkonglådorna.
1 kommentar:
Det låter mysigt. Jag har ingen balkong och inget varmt väder heller. Fast värmen skulle nog räcka till på en vindskyddad balkong.
Jörgen
Skicka en kommentar